RONDO lanseaza un laminator electronic revolutionar cu patru motoare individuale

 

Odata cu modelul Compas 4.0, producatorul elvetian de laminatoare RONDO lanseaza pe piata un laminator electronic de ultima generatie. Este primul si singurul laminator care este echipat cu patru motoare individuale. Acest lucru permite laminarea fara stres a tuturor tipurilor de aluat – chiar si a celor care pana acum nu au putut fi procesate automat. Compas 4.0 asigura cresterea eficientei si este prevazut cu panou de comanda cu operare intuitivă i-Touch, similara telefoanelor smartphone.

Timp de decenii RONDO fost pionier si lider inovator al laminatoarelor pentru aluat. Acest lucru se reflecta in dezvoltarea noului Compas 4.0, in care digitalizarea a jucat un rol central: Multumita numeroaselor tehnologii inovatoare, stabileste noi standarde in ceea ce priveste calitatea, performanta, functionarea si fiabilitatea.

Laminare fara stres pentru toate tipurile de aluat
Spre deosebire de toate celelalte laminatoare electronice disponibile pe piata, care au doar un motor principal si o cutie de viteze, Compas 4.0 este echipat cu patru motoare individuale pentru benzile transportoare si role. Acest concept este absolut nou si este în curs de brevetare. Avantajele decisive: 1) Compas 4.0 lamineaza fara stres toate tipurile de aluat, aceasta fiind conditia necesara pentru foile uniforme de aluat si, in final, pentru obtinerea produselor coapte cu aceeasi greutate si dimensiune. 2) Datorita faptului ca viteza de alimentare, evacuare si viteza de rulare pot fi reglate separat, procesul de laminare poate fi adaptat perfect la fiecare tip de aluat. Astfel, laminatorul Compas 4.0 poate lamina automat chiar si aluaturi foarte delicate, care anterior puteau fi prelucrate doar manual.

Eficienta maxima
Eficienta unui laminator creste semnificativ atunci cand prelucreaza blocuri mari de aluat. Cu o latime de lucru de 700 mm, o viteza a benzii de pana la 130 cm/s si o distanta intre role de pana la 65 mm, Compas 4.0 gestioneaza cu usurinta blocuri de aluat cu o greutate de 20 kg. In plus, datorita celor patru motoare individuale, acesta lamineaza mult mai repede si mai usor decat laminatoarele conventionale, ceea ce reduce considerabil costurile de operare. În total, exista cresteri verificabile ale eficientei in comparatie cu laminatoarele disponibile în prezent.

Funcționare: simpla si intuitiva ca un smartphone
Comanda revoluționara i-Touch face foarte usoara operarea laminatorului Compas 4.0 inca de la inceput, chiar si pentru operatorii fara experienta. Toate informatiile sunt afisate pe ecranul tactil mare, cu pictograme aranjate clar. Operarea se face exact la fel ca de pe smartphone: intuitiv, sigur si rapid. Sistemele de asistenta inteligente si un „program de asistenta” nu numai ca fac lucrul cu Compas 4.0 deosebit de usor, ci previn si erorile de operare.

Fiabil, durabil si potrivit pentru viitor
Pentru brutarii, este esential timpul minim de oprire si o durata de viata indelungata a echipamentelor. Compas 4.0 nu numai ca este fiabil si durabil, ci poate fi echipat si in viitor cu functionalitati nou dezvoltate. Astfel, va ramane mereu la varful tehnologiei si va fi, de asemenea, „cel mai bun din clasa” in viitor. Caracteristicile de siguranta si igiena ale Compas 4.0 au fost testate si certificate de catre organizatii independente. Si acest lucru este unic pe piata.